Jak zrobić najlepsze, aksamitne mleko owsiane? Oto kilka prostych zasad.
Kategoria: Podstawowe
Naleśniki gryczane, 2 składniki, bezglutenowe
Zdrowe, wegańskie naleśniki gryczane, które można smażyć bez tłuszczu.
Sos chrzanowy fit z musztardą i koperkiem, na zimno
Pikantny sos chrzanowo-musztardowy na jogurcie z dodatkiem świeżego koperku.
Bułki z patelni, drożdżowe, pełnoziarniste, 4 składniki
Piekarnik wcale nie jest niezbędny do zrobienia pysznych i wyrośniętych bułek na drożdżach.
Domowy chleb na drożdżach, pszenny razowy, prosty przepis
Pyszny chleb na drożdżach według receptury Jamiego Olivera. Idealny dla początkujących domowych piekarzy.
Szybkie bułki na sodzie, razowe pszenne / orkiszowe
Moje ulubione bułki pełnoziarniste – bez drożdży i bez zakwasu, gotowe w 20 minut.
Jak ugotować kaszę bulgur na sypko
Najprostszy sposób na ugotowanie aromatycznej kaszy na sypko.
Twaróg wegański z mleka sojowego i cytryny, łatwy
Łatwy wegański twaróg, który smakiem i konsystencją przypomina coś pomiędzy ricottą a mascarpone.
Jabłka smażone na patelni, fit – bez cukru, bez tłuszczu
Duszone jabłka idealnie nadają się do ryżu, szarlotki, naleśników czy pancakes.