Szybki sos pomidorowy z passaty, suszonych pomidorów i daktyli. Pyszny i dietetyczny sos o wielu zastosowaniach.
Kategoria: Podstawowe
Jak ugotować soczewicę żółtą, czerwoną, zieloną, brązową, czarną
Soczewica to mój ulubiony strączek (ex aequo z cieciorką, bobem i fasolką mung), zwłaszcza żółta i czerwona. W przeciwieństwie do innychCzytaj dalej
Szybki bulion warzywny z resztek – ekologiczny, do zamrożenia
Ekonomiczny i aromatyczny bulion warzywny, który warto zawsze mieć pod ręką.
Gęsta fit ŚMIETANA roślinna z tofu, szybki przepis
Trudno w sklepach dostać dobrej jakości roślinną śmietanę, a nawet jeśli już taką dorwiemy, to najprawdopodobniej będzie zawierała sporo tłuszczu.Czytaj dalej
Jak zrobić BUŁKĘ TARTĄ razową na patelni, szybki przepis
Bułka tarta pełnoziarnista w sklepach to rzadkie zjawisko, dlatego najlepiej zrobić ją samemu.
Jak ugotować kaszę jaglaną na sypko – prosty przepis
Oszczędzając czas i energię, kaszę jaglaną gotuję zawsze w większej ilości, przechowuję w lodówce do 3 dni i dodaję doCzytaj dalej
Jak ugotować BULION warzywny fit – wegański prosty przepis
Zamiast używać świecących w ciemności sklepowych kostek bulionowych, lepiej samemu ugotować esencjonalny bulion warzywny, poporcjować, zamrozić i tym sposobem miećCzytaj dalej
Wegański MAJONEZ light z awokado i ziemniaka
Drugi na moim blogu – po sojonezie fit – wegański majonez light bez oleju, ale tym razem w odcieniu delikatnej zieleni.Czytaj dalej
SOJONEZ fit – przepis na majonez bez jajek i oleju
Majonez idealny – 10 razy mniej kaloryczny od tradycyjnego, a tak samo pyszny.