Boskie i bardzo łatwe szaszłyki z tofu, pieczarkami, papryką i cebulą.
Kategoria: Obiady
Ryż po meksykańsku z fasolą, szpinakiem i papryką
Brązowy ryż z warzywami po meksykańsku i wegańsku, na bogato.
Smażony ryż z warzywami po chińsku, fit, wegański
Pikantny, smażony ryż z brokułami i innymi warzywami. Bardzo prosty, zdrowy i pyszny.
Pikantne tofu po koreańsku z czosnkiem i imbirem
Bardzo łatwe tofu w słodko–kwaśnym sosie czosnkowo-imbirowym.
Zapiekanka ziemniaczana z cebulą, fit ziemniaki Romanoff
Bardzo łatwa zapiekanka z ugotowanych i startych na wiórki ziemniaków i marchewki.
Tofu smażone bez tłuszczu w panierce z sezamem
Ekspresowe, chrupiące tofu w sezamowej panierce z domowym sosem z mango.
Gulasz węgierski z kotletów sojowych, soczewicy i pieczarek
Najbardziej konkretny i „mięsny” gulasz, jaki udało mi się wycisnąć z roślin.
Strogonow wegański / kotlety sojowe w sosie pieczarkowym
Łatwy strogonow z pieczarkami, papryką i wegańską wołowiną, czyli kotletami sojowymi.
Zupa curry z dyni hokkaido, słodko-ostra, fit, najprostsza
Najprostszy i najszybszy przepis na przepyszną, aksamitnie kremową zupę z dyni hokkaido.