Chrupiąco złoto-brązowe na zewnątrz i intensywnie zielone w środku!
Kategoria: Obiady
Placki warzywne fit, smażone bez tłuszczu, wegańskie
Najprostszy przepis na placki warzywne z ciasta naleśnikowego.
Zupa grzybowa fit ze świeżych grzybów, wegańska
Wykwintna, esencjonalna i prosta grzybowa z makaronem, ze świeżych lub mrożonych grzybów.
Warzywa pieczone bez tłuszczu – cukinia, pieczarki, marchew
Dietetyczne pieczone warzywa z octem balsamicznym i mnóstwem przypraw.
Wegański chłodnik litewski fit – z botwiny, z tofu „jajecznym”
„Tradycyjny”, lekki chłodnik litewski na botwince i jogurcie roślinnym, z dodatkiem tofu o smaku jajka.
Leniwe kluski wegańskie z tofu, łatwe, fit, pełnoziarniste
Ekspresowe i pyszne kluchy dla leni kanapowych. Leniwe jak u babci weganki!
Pad thai z tofu i warzywami, fit, wegańskie
Słodko-kwaśne danie kuchni tajskiej w wersji wegańskiej – pad thai bez jajka, z tofu zamiast krewetek, smażone bez grama tłuszczu.
Fit kopytka z batatów pieczonych, 2-składniki, wegańskie
Najprostszy przepis na pyszne kopytka z batatów w najzdrowszej wersji – z mąką razową i bez jajek. Na słodko lub na słono.
Fit kopytka ziemniaczane, wegańskie + 4 sosy
Kopytka w najzdrowszej wersji – bez jajek, z ziemniaków ugotowanych na parze i z mąką razową, mogą być bezglutenowe.