Prosty przepis na szybkie (bez drożdży) ciasto z soczystym rabarbarem i jabłkiem.
Kategoria: Przepisy wegańskie
Bez cukru, niskotłuszczowe, pełnoziarniste, czasem bezglutenowe
Niebieski lodowy koktajl bananowy z naturalnym barwnikiem
Lodowy koktajl bananowy z naturalnym barwnikiem z czerwonej kapusty to podobno ulubiony napój Królowej Lodu. To tyle tytułem wstępu. Większość zCzytaj dalej
NIEBIESKI BARWNIK z kapusty czerwonej – naturalny pigment spożywczy
Naturalny, niebieski barwnik spożywczy – chyba najtrudniejszy do uzyskania pigment ze wszystkich w całej gastronomii. Wszystkie inne kolory tęczy możemy łatwo otrzymać przyCzytaj dalej
Wegańskie ciastka z orzechami, daktylami i pomarańczami
Pyszne i szybkie fit ciastka, które można przyrządzić na wiele sposobów.
Sałatka z tofu smażonym i winogronami – prosty przepis
Wykwintna i ekspresowa sałatka z tofu smażonym bez tłuszczu, winogronami i chrupiącymi płatkami migdałów. Jeśli komuś brakuje w niej zieleniny,Czytaj dalej
BLONDIE migdałowe z białej fasoli i banana, fit, wegańskie
Blond ciasto o konsystencji zbliżonej do marcepana. Fasola jest w nim niewyczuwalna.
Domowy sos BBQ / barbecue bez cukru, szybki
Najszybszy przepis na pyszny sos BBQ – wystarczy tylko zblendować składniki.
PASZTET z białej fasoli i orzechów – wegański przepis
To najsmaczniejszy pasztet wegański, jaki do tej pory miałam okazję pochłonąć. O jedwabistej konsystencji i wypasionym smaku – delikatny i kremowy z chrupiącymiCzytaj dalej
Wegański PARMEZAN z płatków drożdżowych i nerkowców / migdałów
Parmigiano–vegano to zdrowa i błyskawiczna alternatywa dla Parmigiano–Reggiano.