Oszczędzając czas i energię, kaszę jaglaną gotuję zawsze w większej ilości, przechowuję w lodówce do 3 dni i dodaję doCzytaj dalej
Kategoria: Podstawowe
Jak ugotować BULION warzywny fit – wegański prosty przepis
Zamiast używać świecących w ciemności sklepowych kostek bulionowych, lepiej samemu ugotować esencjonalny bulion warzywny, poporcjować, zamrozić i tym sposobem miećCzytaj dalej
Wegański MAJONEZ light z awokado i ziemniaka
Drugi na moim blogu – po sojonezie fit – wegański majonez light bez oleju, ale tym razem w odcieniu delikatnej zieleni.Czytaj dalej
SOJONEZ fit – przepis na majonez bez jajek i oleju
Majonez idealny – 10 razy mniej kaloryczny od tradycyjnego, a tak samo pyszny.
Fit KARMEL z daktyli, bez cukru, wegański
Karmelu można używać do deserów, ciast, naleśników czy jako nadzienie do babeczek.
NIEBIESKI BARWNIK z kapusty czerwonej – naturalny pigment spożywczy
Naturalny, niebieski barwnik spożywczy – chyba najtrudniejszy do uzyskania pigment ze wszystkich w całej gastronomii. Wszystkie inne kolory tęczy możemy łatwo otrzymać przyCzytaj dalej
Domowy sos BBQ / barbecue bez cukru, szybki
Najszybszy przepis na pyszny sos BBQ – wystarczy tylko zblendować składniki.
Wegański PARMEZAN z płatków drożdżowych i nerkowców / migdałów
Parmigiano–vegano to zdrowa i błyskawiczna alternatywa dla Parmigiano–Reggiano.
Przepis na SYROP DAKTYLOWY lub pastę z daktyli, najprostszy
Poniżej najprostszy w całym internecie przepis na domowy syrop daktylowy lub pastę z daktyli (mus) – bez gotowania! Daktyle toCzytaj dalej