Pyszny pomysł na dietetyczne, bezglutenowe i wegańskie śniadanie.
Kategoria: Przepisy wegańskie
Bez cukru, niskotłuszczowe, pełnoziarniste, czasem bezglutenowe
Fit talarki – pieczona cukinia z ciecierzycą
Szybkie talarki z cukinii i ciecierzycy – fajny przepis na imprezę.
JAGLANKA na mleku roślinnym z bananem i malinami
Zamiast owsianki, na śniadanie lub deser: łatwa jaglanka z ulubionymi owocami.
Fit paszteciki / pierogi drożdżowe z pieczarkami, pełnoziarniste
Łatwe i pyszne, wigilijne paszteciki w wersji wegańskiej i zdrowej. Idealne do barszczu.
Jak ugotować ryż na sypko i pozbyć się arsenu
Jak ugotować ryż brązowy / biały, aby pozbyć się 80% arsenu i zaoszczędzić na energii?
Kiełki fasoli mung, jak wyhodować / uprawiać
Najłatwiejsza, domowa uprawa kiełków fasoli mung – w garnku do gotowania na parze.
Fit babeczki / muffiny warzywne z ciecierzycy, wytrawne
Rewelacyjny, prosty przepis na babeczki z mąki z ciecierzycy i sporej ilości warzyw.
Makaron / ryż z kimchi i tofu po koreańsku
W 15 minut: makaron pełnoziarnisty z kimchi, pieczonym / smażonym tofu i sezamem.
Pieczona dynia HOKKAIDO z sosem sojowym i kolendrą
Pieczona dynia hokkaido z sosem sojowym, wędzoną papryką i mieloną kolendrą.