Spaghetti bolognese z tofu, wegańskie

Spaghetti bolognese z tofu, wegańskie

Jakiś czas temu na moim blogu pojawił się prosty przepis na wegańskie bolognese z soczewicą. Tym razem proponuję jeszcze szybszą, ale tak samo pyszną wersję z tofu i trzema sosami pomidorowymi do wyboru. Wszystkie warianty bolognese są bardzo dietetyczne, bo smażone bez dodatku tłuszczu.

Wegańskie tofu bolognese – SKŁADNIKI

DODATKOWO 

  • pełnoziarnisty makaron spaghetti
  • natka pietruszki, kolendra lub szczypior
  • wegański „parmezan” lub płatki drożdżowe nieaktywne – udają serową posypkę

Wegańskie tofu bolognese – WYKONANIE

  1. Dobrej jakości patelnię z nieprzywierającą powłoką rozgrzewamy, wrzucamy pokruszone w dłoniach tofu i smażymy (a właściwie prażymy) na małym ogniu, aż się przyrumieni.
  2. Wlewamy sos i mieszając gotujemy wszystko przez kilka minut.

Podajemy z makaronem, zieleniną i „serem”.

Smacznego!

Jedna myśl na temat “Spaghetti bolognese z tofu, wegańskie

  1. Super przepis! Pierwszy raz widzę taki przepis na spaghetti z tofu. Z chęcią wypróbuję 🙂 A płatki drożdżowe są bardzo zdrowe, mają w sobie wiele cennych składników, m.in. witamin z grupy B.

Dodaj komentarz