Sałatka z brązowej soczewicy z puszki, soczystych pomidorów i fasolki edamame.
Kategoria: Przepisy wegańskie
Bez cukru, niskotłuszczowe, pełnoziarniste, czasem bezglutenowe
Fit ciastka z batatów, cynamonowe, 5 składników
Smakowite i zdrowe ciastka z pieczonych batatów pachnące cynamonem.
Makaron soba z warzywami i edamame w 15 minut
Soba z marchewką, ogórkiem, fasolką edamame (młodą, zieloną soją) i sosem sojowym.
Szakszuka z tofu i papryką, wegańska
Pyszna propozycja na śniadanie rodem z Bliskiego Wschodu i Afryki Północnej.
Pieczone brokuły z tofu, czosnkiem i szybkim sosem
Pieczone brokuły odkryłam dopiero niedawno i już jestem od nich uzależniona.
Ciecierzyca po bretońsku z tofu wędzonym
Pyszne, tanie danie tradycyjnej kuchni polskiej w nowoczesnej, wegańskiej odsłonie.
Karmelowy koktajl z daktyli i pieczonego batata
Zaskakująco pyszny mleczny napój z daktyli i pieczonego batata – tylko 3 składniki.
Fit zapiekanka makaronowa z pieczarkami i pomidorami
Najłatwiejsza zapiekanka makaronowa z pieczarkami i sosem pomidorowo-jogurtowym.
Zupa pieczarkowa z ziemniakami, fit, wegańska
Lekka zupa pieczarkowa z ziemniakami i marchewką, zabielona „śmietaną” z nerkowców.